Legendarisch en mysterieus Hageland

Paardenprocessie, Hakendover

Over deze uitstap

Aantrekkelijk en fascinerend Hageland is het kader van een speurtocht naar geloof en bijgeloof van de bewoners. De heuvels en glooiingen van Hageland en Haspengouw herbergen vrome legenden en wonderbare mirakelverhalen, maar ook geheimen en grappige vertellingen.

Voorstel 1:

Voormiddag

Wandeling door Aarschot naar de fraaie O-L-Vrouwekerk met het miraculeuze beeld dat langs de Demer naar hier kwam. De jaarlijkse Sint-Rochusverlichting houdt de tweede beschermheilige van de stad in ere. Via Langdorp en Testelt gaat het naar Zichem voor een bezoek aan de Sint-Eustachiuskerk en de Maagdentoren. De volkse verteller Ernest Claes typeerde het bijgeloof van de Hagelanders.

Namiddag

Rit door het aantrekkelijke Hagelandse landschap. Bezoek aan het kasteel van Horst met zijn eeuwenoude donjon en mooie plafonds in stucwerk van J.C. Hansche. In die fraaie waterburcht huist echter ook een gevaarlijk spook!

Voorstel 2:

Voormiddag

Bezoek aan het Sint-Amanduskerkje van Wezeren, waar een oud altaar met mysterieuze siermotieven een belangrijke plaats inneemt. Ontmoeting met de stamvader van de Karolingers op de Sinte-Gittersite te Landen. Rit langs Neerwinden en Eliksem. Verhalen rond veldslagen, heksen en spoken begeleiden ons naar Hakendover, een van de belangrijkste bedevaartplaatsen in Vlaanderen. In dit mooie dorp verneemt u alles over de drie maagden, het dertienmaal, de paardenprocessie en allerlei specifieke gebruiken en folklore.

Namiddag

Korte stadswandeling in Tienen in het gezelschap van O-L-Vrouw ten Poel en Diederik van Kampen. Bezoek aan de beschermde dorpskern van Meldert, waar we kennismaken met Ermelindis en haar belagers. Spookverhalen in Hoegaarden.

Meer informatie of reserveren?

Contacteer ons hier

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...