In de voetsporen van Damiaan

Over deze uitstap

We starten in Leuven in het Damiaancentrum als inleiding op het grote verhaal van Damiaan. Met bezoek aan de crypte waar hij voor eeuwig rust. Daarna volgen we een traject van zijn levenswandel en bezoeken het Damiaanmuseum in Tremelo. Hier is Jef De Veuster opgegroeid en ligt de basis van zijn latere leven. We ontdekken hoe Damiaan religieus, priester en missionaris wordt. Een ontwikkelingshelper avant la lettre, die vanuit een sterk geloof het onmogelijke mogelijk maakt en mensen weer perspectief biedt. Damiaanactie zet dit levenswerk verder en geeft hoop aan vele miljoenen mensen die vandaag slachtoffer zijn van lepra en tbc. Het Damiaanmuseum beweegt en inspireert je. Na dit bezoek zijn er keuzemogelijkheden om nog langs een aantal ankerpunten van Damiaan in het Hageland te passeren. Of er is ook de mogelijkheid om het programma af te sluiten in het Hagelands Wijnbezoekerscentrum in Wezemaal.

Dit dagprogramma kan apart -ingekort- ook als halve dagprogramma georganiseerd worden. Het kan ook gecombineerd’ in Tremelo met Sven Nys Cycling Center

Sven Nys Cycling Center
Het belevingscentrum is de spil van het Sven Nys Cycling Center. Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van het offroad fietsen. Onder de kampioenentruitjes door wandel je van het ene historische wielermoment naar de andere overwinning. Neem een kijkje in de camper waar de veldrijders zich voorbereiden op een koers. Maak een foto met moddergezicht en deel deze met je vrienden. Probeer zelf hoe ver je met de fiets door de zandbak geraakt en match het juist bandenprofiel aan de juiste ondergrond.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...