Land van Pepijn, Spanjaarden en Alpaïdis

Over deze uitstap

We worden ontvangen door getrouwen van de Eerste Minister of Hofmeier, Pepijn, uiteraard in Landen! Decor is het gloednieuwe Belevingscentrum in de prachtige historische watermolen Rufferdinge en zijn uiterst gezellige Taverne.

Op de archeologische site “Sinte Gitter” vinden we drie kerkjes onder één dak naast de Motte of Frankische burchtheuvel. Je kan hier naar de Kinderboerderij, maar ook het blote-voeten-pad bewandelen.

De kerkjes van Walsbets en Wezeren charmeren niet alléén met hun Donjontorens. Het kerkenplan maakte van Maria Magdalena te Neerlanden nu ook officieel een Museumkerk waar kanunniken-schatten al eeuwen op jou wachten.

Intussen hebben we in een Landens resto (keus naar beurs) de lunch genuttigd.

Volgende halte is Zoutleeuw, het “kunstschrijn van Brabant” met zijn onvolprezen en intact bewaarde Leonarduskerk. Ooit was dit stadje een geduchte versterkte Spaanse vesting op de grens met het Prins-Bisdom Luik. Daarvan spreekt een grote en duidelijke maquette in het Historische Stadhuis dat je ook zijn schatten toont. Als de tijd het toelaat rijden we langsheen het grootste natuurlijke zoetwatermeer van ons land “Het Vinne”.

Door fruitgaarden, tarwe- en gerstvelden rijden we naar de Bierstad Hoegaarden. De “Cuype” nodigt tot een wandeling langs de biergeschiedenis. Uiteindelijk sluiten we in een kroeg de dag af bij een keure van oude en nieuwere brouwsels.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...