Streekwandeling Wezeren (Landen) 19/07/2017

Over deze uitstap

Ondanks de snikhete voormiddag die alléén maar smelttemperaturen voorspelde, en de gietende werkelijkheid van een onweers-stortbui, hadden de afwezigen weer maar eens ongelijk!

Vooreerst mochten we een hartelijke ontvangst genieten in het – gelukkig droge – kerkje. We kregen er een boeiende uitleg van de gedreven voorzitter van de kerkfabriek. Hij vertelde voluit over het gebouw, met speciaal de verdedigingstoren, over het altaar met de mysterieuze versieringen en over de jaarlijkse kerststallententoonstelling van 25/12 tot 6/1.

Dan werden ons twee ‘Hümmeltjes’ getoond – dé beroemde beeldjes waarvan er zo’n 60 de kerststal bevolken.  Trouwens in de naburige kerkjes van Walsbets en Waasmont (Landen) worden jaarlijks ook zulke kerststallen opgesteld – het reisje dus meer dan waard !

Ondertussen was de stortbui over en hebben we een fijne wandeling – deels door nat gras –  gemaakt waarbij we onder meer een ontmoeting hadden, eerst met meneer de Reebok en nadien met mevrouw de Reegeit. Daarnaast ook één van de bronnen van het zevenbronnenbos gezien zoals je kan zien op de foto.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...